Dukla Trenčín je v dlhoch až po krk, na dvere jej klopú exekútori

16.01.2013 Trenčín

Trenčín 16. januára (TASR) – Dlhy hokejovej Dukly Trenčín voči bývalým hráčom, trénerovi, Sociálnej poisťovni i reklamnej agentúre sú vyššie, než sa zdalo. Kým manažér Dukly Andrej Kollár v pondelok konštatoval, že "nejde o žiadne veľké sumy", skutočnosť je taká, že dlžoby rieši exekútor a súdy a celkovo už ide o niekoľko desiatok tisíc eur.

Podľa hovorcu Krajského súdu v Trenčíne Romana Tarabusa, na Okresný súd Trenčín podali žaloby tri osoby, ktoré sa domáhali vyplatenia sumy v celkovej výške 28.185 eur. V týchto troch konaniach okresný súd vydal platobné rozkazy, proti dvom podal klub odpor a rozhodne súd. "Na Okresnom súde v Trenčíne sú vedené ďalšie tri exekučné konania, kde oprávnenými sú bývalí hráči a predmetom je vymoženie sumy v celkovej výške 18.500 eur s príslušenstvom," doplnil Tarabus.

Ako dodal, v ďalších dvoch exekučných konaniach je oprávnená Sociálna poisťovňa, predmetom je vymoženie sumy 6687 eur a v januári tohto roku dala podľa neho trenčianska reklamná spoločnosť na súd návrh na vydanie platobného rozkazu na zaplatenie 19.669 eur.

V. Paštinský: Odkiaľ to mám vedieť?

Riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský nemá podľa vlastných slov odkiaľ vedieť o dlhoch hráčov, pokiaľ nepríde konkrétny podnet. Podmienkou udelenia extraligovej licencie je podľa neho vysporiadanie všetkých pohľadávok voči hráčom, prípadne vytvorenie splátkového kalendára, čo bol podľa neho aj prípad trenčianskej Dukly. "Odkiaľ to ja mám všetko vedieť? Ja tu nemám právnickú kanceláriu na to, aby som skúmal každého jedného hráča, či dostal, alebo nedostal svojich sto eur navyše. Tu niekto vníma pár stoviek eur a keď milióny eur unikajú v športe na Slovensku niekde inde, to nevníma," reagoval Paštinský na pripomienku, že ak Dukla dlhuje hráčom ešte z apríla roku 2011, ako je možné, že dostala licenciu.

Problémy v hokejovej Dukle Trenčín dospeli už do štádia, že dlžoby klubu začali riešiť exekútori. Pre údajné nevyplatené sumy niektorým hráčom už siahli na majetok klubu a v exekučnom konaní sa mali objaviť aj rolby, slúžiace na úpravu ľadovej plochy. "Čo sa týka rolieb, sú naším majetkom a uvidíme, ako to vyrieši pán exekútor," reagoval generálny manažér Dukly Trenčín Andrej Kollár.
 

Vyberte región